Totalul afișărilor de pagină

marți, 23 aprilie 2013

Calatoriile unei genti

         



                       Ca si in basme, a fost odata ca niciodata, undeva in indepartata Japonie, o fabrica enorma de genti. Aici mii de muncitori lucrau zi de zi de la sirena din zori pana la cea de seara creand, asambland si impachetand zeci si sute de modele de genti. Genti de dama, genti de domn, ghiozdane si rucsacuri, genti de voiaj si genti de piata. Nu exista tip de geanta pe care oamenii convertiti in furnicute agile sa nu le fabrice in fabrica enorma.

Aetlum itneg etseca ertnirp ,aetsevop egrem muc as si nenumarate, intr-o zi incepu a prinde forma in mainile dibace ale unui muncitor, o geanta incapatoare de voiaj. In timp ce ii dadea viata, pentru ca timpul sa treaca mai repede, muncitorul incepu sa ii vorbeasca gentii pe care o crea.
Sneblag cuicuac nid iram eletitor asata ii dnac ep i ii spunea:
Caedev iev is abmilp iev et icia ed icelp as o dna lumea intreaga, tot ceea ce eu nu am sa vad niciodata. Vei merge pe cele mai spectaculoase aeroporturi din lume, prin cele mai faimoase gari. Vei transporta in tine cele mai fine haine si cele mai scumpe obiecte. Cand vei pleca de aici vei duce o viata nemaipomenita, asa cum vezi doar in filme, iar eu voi fi o particica din acea viata, caci te-am creat si asamblat cu tot dragul si dedicarea de care sunt capabil.
Lis aeneved acrap atutneg etnivuc rotseca luzua a mai mare si mai stralucitoare si mai frumoasa.
Nluroticnum ed atitseverp aetsevop is pmit tlum ucert u din enorma fabrica de genti incepu sa se adevereasca, iar gentuta ardea de nerabdare sa devina parte din frumusetile care ii fusesera prezise. Povestea incepu cu plecarea gentii pe portile fabricii intr-un transport urias impreuna cu mii de alte genti. In containerul in care plecase geanta de voiaj cu roti galbene, aceasta avea drept colege sute de alte gentute carora le impuia capul cu povesti despre viata minunata si spectaculoasa pe care o va duce ea. Celelalte genti, carora nimeni nu le spusese vreo poveste, o priveau uimite neintelegand ce tot indruga ea acolo verzi si uscate. Ele nu se asteptau la nimic, tot ce isi doreau si sperau era sa isi indeplineasca destinul lor de gentute de voiaj. Ele nu se gandeau la aeroporturi, gari, obiecte scumpe si haine fine, ele nu sperau decat la o viata implinita.
Gereizatxe is eratnacni ed rol aspil uc atatnurfnoc ,atutne la povestile ei, conchise ca celelalte genti sunt limitate si prostute, ele nu erau capabile sa o inteleaga si sa se ridice la nivelul ei. Asa ca, se retrase in sine si continua sa se hraneasca cu visele sale de impliniri viitoare.
Iitneg ed aemitlum alfa es erac ni lureniatnoc ,dnaruc n fu depus intr-un port, iar odata deschis se goli cat ai zice peste. Gentuta cu roti galbene fu mutata impreuna cu alte surate intr-un camion si dupa ore bune de calatorie, fu depusa intr-un depozit urias unde se aflau sute si mii de obiecte felurite. Geanta nu mai putea de nerabdare, calatoria ei, adevarate ei calatorie, statea sa inceapa................

Niciun comentariu: