Totalul afișărilor de pagină

marți, 30 iulie 2013

Vreau un internet mai ieftin si in afara tarii



  

Există mai multe posibilităţi să utilizaţi internetul gratuit sau la preţuri mai mici atunci când călătoriţi în afara ţării. Nu ştiaţi?Va ofer eu cateva ponturi ;)

 Este 4.00 dimineaţa, iar pe Aeroportul Otopeni s-a creat deja un furnicar de oameni. Este o situaţie normală, pentru că multe zboruri pleacă în jurul orei 6.00. În faţa porţilor de îmbarcare, oameni în costum, tineri în pantaloni scurţi sau membri ai unor familii cu copii navighează pe internet. „Să mai facem una-alta, cât suntem în ţară, că pe urmă nu mai folosim modemul USB", îi spune un călător altuia. Indiferent că merg în străinătate în interes de serviciu sau în vacanţă, cam toţi pasagerii au un laptop cu ei. Poţi constata asta chiar de la controlul de securitate, unde laptopul trebuie scos din rucsac şi pus, separat de celelalte lucruri, într-o altă tavă. Problema este: ştie toată lumea ce costuri presupune utilizarea serviciilor de internet mobil bazate pe modem USB în afara graniţelor? Bineinteles ca sotul meu nu s-a interesat cât este tariful şi a navigat ca şi când se afla în România. „Când a venit factura, era să fac stop cardiac. Aveam de plată aproximativ 600 de lei." Factura a trebuit plătită, dar de atunci nu mai pleacă niciodată cu modemul la el, pentru a nu fi ispitit.
Dacă ştiţi că nu puteţi sta departe de calculator atunci când călătoriţi, cea mai la îndemână soluţie este să alegeţi un hotel care oferă o conexiune la internet gratuită, fie ea wireless (fără fir) sau cu fir. Cele mai bune site-uri pentru a verifica mai multe hoteluri în acelaşi timp sunt booking.com şi venere.com. Pe ambele se specifică foarte clar dacă conexiunea la internet este sau nu gratuită. Atenţie! Multe hoteluri oferă internet gratuit doar în lobby-ul de la intrare, nu şi în camere. De asemenea, trebuie să mai ştiţi că hotelurile care se află în zonele economice ale marilor oraşe tind să taxeze clientul cu o sumă exorbitantă pentru o oră de navigare pe internet, sumă care poate ajunge şi la 9-13 euro. Aceste hoteluri sunt destinate, de regulă, oamenilor de afaceri, iar astfel se explică şi preţul exorbitant. Aşa că orientaţi-vă către hotelurile destinate turiştilor - acestea sunt, de regulă, situate în perimetrul central al oraşului.
Marea majoritate a aeroporturilor le oferă posibilitatea călătorilor de a se conecta la internet. De cele mai multe ori, utilizatorului i se va cere - atunci când încearcă să acceseze o pagină web - să cumpere un abonament. Majoritatea providerilor din aeroporturi oferă un abonament de câteva ore sau unul de 24 de ore. Diferenţa nu este numai de preţ, cel de 24 de ore fiind semnificativ mai scump, ci şi de avantaje. În cazul abonamentelor de 3 până la 6 ore, clientul va putea folosi acest timp alocat oricând într-o perioadă de 6 sau 12 luni. Abonamentul de 24 de ore expiră la... 24 de ore din momentul primei conectări. Aşa că, dacă veţi mai trece prin acelaşi aeroport vreodată, .cel mai bine este să optaţi pentru abonamentul care permite utilizarea timpului inclus oricând într-o perioadă mai mare.
Ştiu ca ai nevoie si de o optiune mai convenabila si usor de utilizat,prin urmare te-aşteaptă multe surprize în vacanţă!!! De aceea, cu noua opţiune Go Europe de la Orange comunici din străinătate la tarifele din reţea, pentru 1 euro/zi:
  • 0,15 euro/minut pentru apelurile iniţiate
  • 0,062 euro/SMS trimis
  • 0,28 euro/MB pentru traficul de internet
totul cu 1 euro/zi
  • opţiunea este disponibilă doar abonaţilor Orange
  • opţiunea este valabilă în ţările din zona 1: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Gibraltar, Grecia, Guadalupa, Guiana Franceză, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Martinica, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, 
  • Portugalia (inclusiv insulele Azore şi Madeira), Reunion, Sf. Bartolomeu, Sf. Martin, Slovacia, Slovenia, Spania (inclusiv insulele Baleare şi Canare), Suedia, Ungaria

Foarte tare,nu?Ce parere aveti?Ati folosit internetul in strainatate?

Hugs!



Niciun comentariu: